Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко знову закликав Раду заборонити відпускати хабарників під заставу

П'ятниця, 18 вересня 2015, 19:56

Президент закликав Раду на найближчих пленарних засіданнях ухвалити закон, який заборонить відпускати під заставу високопосадовців-хабарників.

Про це Петро Порошенко заявив на засіданні Національної ради реформ, яка обговорює питання антикорупційної реформи.

"Одна-дві ночі в слідчому ізоляторі, потім – під заставу, потім – на волі... Це – не той крок, який має бачити Україна", – заявив президент, цитує його прес-служба.

Порошенко наголосив на тому, що антикорупційна реформа не повинна зводитися лише до того, щоб посадити хабарників. Вона також передбачає запобігання корупційним правопорушенням, усунення можливостей і підстав брати хабарі.

Президент окремо зупинився на законі про бюджетне фінансування політичних партій, наголосивши, що, якщо Верховна Рада ухвалить відповідний закон, він підпише його без зволікань.

 "Для країни дешевше утримувати партії бюджетним коштом, ніж нести колосальні збитки від політичної корупції, спричиненої матеріальною залежністю партійних проектів від олігархічних структур", – заявив він.

 Щодо скасування депутатської недоторканності, Порошенко відзначив, що ініційований ним проект змін до Конституції отримав позитивний висновок Конституційного суду і якимось чином зник в архівах Верховної Ради.

 "Я наголошую, що це має бути політична відповідальність кожного народного депутата по виконанню тих зобов’язань, які вони обіцяли виборцям, коли йшли на вибори", – заявив президент, зазначивши, що така ж сама ситуація – з суддівською недоторканністю.

 "Генеральна прокуратура не повинна зупинятися і має робити максимум, щоб в Україні не залишалося людей, які б мали "парасольку" від переслідувань за скоєні правопорушення", - сказав він.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування