Чубаров заявив про можливу енергетичну блокаду Криму після "продуктової"

Субота, 19 вересня 2015, 02:16

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров не виключає, що слідом за "продуктовою блокадою" Криму, окупованого Росією, кримські татари будуть домагатися припинити постачання електроенергії на півострів.

Про це він заявив в ході засідання координаційної ради 18 вересня в Генічеської райдержадміністрації Херсонської області, повідомляє проект Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Але коли саме буде висуватися вимога припинити постачання електроенергії до Криму, нині говорити наразі рано, додав голова Меджлісу.

"Може, вони (окупанти – ред.) завтра підуть із Криму, через Керченську протоку", – сказав він.

А тим часом на засіданні координаційної ради ухвалили рішення виділити місце для проведення акції блокування доставки продуктів до Криму. Там будуть встановлені намети, підведена електрика, організовані санітарна зона і прибирання сміття, забезпечені підвезення води і робота рятувальників, швидкої допомоги, міліції, працівників СБУ та військових.

Раніше херсонська міліція повідомляла, що встановить для активістів, які блокуватимуть в’їзд вантажівок до окупованого Криму, намети і туалети.

Рефат Чубаров анонсував початок блокування вантажівок, які везуть товари в окупований Росією Крим, на полудень у неділю, 20 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування