Винні у загибелі голови Total Крістофа де Маржері можуть вийти на свободу

Субота, 19 вересня 2015, 07:05

Генпрокуратура не затвердила обвинувальний висновок у справі про катастрофу літака глави компанії Total Крістофа де Маржері у "Внуково", обвинувачені можуть вийти на свободу наступного тижня.

Про це пише Коммерсант.

Про те, що Генпрокуратура відмовилася затвердити обвинувальний висновок, стало відомо з відповіді відомства дружині одного з фігурантів справи, диспетчера-інструктора Олександра Круглова.

Вона просила надати їй побачення з чоловіком і відправила прохання до Генпрокуратури, оскільки матеріали справи передали цьому відомству. У відповіді відомства йдеться, що Генпрокуратура повернула слідчим матеріали справи про катастрофу літака 7 вересня. Дружину Круглову направили за дозволом на побачення знову до слідчого.

Але, як вважає керівник юридичної служби Федерального профспілки авіадиспетчерів (ФПАД) Росії Олег Бабич, нове звернення дружині диспетчера може і не знадобитися. Справа в тому, що 21-22 вересня у всіх обвинувачених у справі закінчуються раніше встановлені судом строки тримання під вартою або домашнього арешту.

Зі свого боку підтвердив інформацію про повернення справи з прокуратури СКР і адвокат водія злощасного снігоприбирача Володимира Мартиненка Олександр Карабанов.

Нагадаємо, що перед закінченням слідства його клієнт погодився визнати себе винним. Йому було відмовлено в угоді, однак літній чоловік сподівався отримати в обмін на зізнання в суді м'який вирок і застосування до нього амністії.

Однак, як виявилося, снігоприбирач разом зі своїм захисником ще до передачі матеріалів до Генпрокуратури подав у наглядове відомство розширену скаргу про порушення в ході слідства норм КПК, допущених як відносно самого Мартиненка, так і цілому по справі.

"Вивчивши доводи, прокуратура дійшла висновку, що обсяг пред'явлених звинувачень і зібрана доказова база не відповідають матеріалам справи", - пояснив адвокат.

Він також висловив сподівання, що в найближчі дні його підзахисний покине "Матроську тишу".

Нагадаємо, що Falcon 50 розбився 20 жовтня минулого року в аеропорту Внуково, зіштовхнувшись зі снігоприбиральною машиною, яка здійснила несанкціонований виїзд на злітно-посадкову смугу. Разом з главою Total тоді загинули три члени екіпажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...