Тука пропонує ЛНРівцям забрати собі "ідолів" комуністичного минулого

Середа, 2 вересня 2015, 09:57

Керівник Луганщини Георгій Тука вимагає не зволікати з демонтажем пам’ятників комуністичного режиму в області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

У Луганській області завершуються демонтування пам’ятників на виконання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Зі 151 пам’ятника, що підпадають під його дію, фактично демонтовано 109, інформує ОДА.

Серед лідерів – міста Рубіжне та Сєвєродонецьк, у яких більше немає пам’ятників Володимиру Леніну, серед районів – Біловодський, Білокуракінський, Кремінський та Сватівський.

"Пасивно проводяться заходи щодо демонтажу пам’ятників у м.Лисичанську (залишилось 6 з 11), Старобільському (7 з 10), Троїцькому (10 з 12), Марківському (5 з 8) та Міловському (4 з 7) районах", - йдеться у повідомленні.

"Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть із демонтуванням "ідолів" тоталітарного режиму в Україні. На Луганщині немає місця для культу поклоніння забальзамованому мерцю, який будував свою владу на кістках українського народу", - заявив Тука.

"Мені остогиділо слухати скиглення сепаратистів щодо неправомірності зносу та демонтування пам’ятників", - сказав він.

"У мене є пропозиція до ватажків терористів: якщо вам так дорогі ці символи, то забирайте їх. Присилайте свій транспорт, завантажуйте їх та й моліться на них у себе скільки завгодно. Ми перешкоджати не будемо. Я навіть зі своєї кишені обіцяю дати вантажникам "на пляшку" за їх роботу", - додав керівник Луганщини.

Тука: «Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть із демонтуванням «ідолів» тоталітарного режиму в...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on Tuesday, September 1, 2015

Як відомо, 9 квітня цього року Верховна Рада засудила комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонила публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання та пропаганди їхньої символіки. 

Відповідно до ухваленого закону, треба демонтувати пам’ятники комуністичним вождям, політичним та військовим діячам СРСР.

Міністерство культу тури планувало створити Музей тоталітаризму, де зберігалися б деякі з цих пам’ятників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...