У Генштабі скаржаться, що Рада гальмує закон про армійські контракти

Понеділок, 21 вересня 2015, 15:17

В Генеральному штабі нарікають, що через конфлікти у Верховній Раді не вдається прийняти зміни до законодавства, які б дозволяли військовим укладати контракти на 6 місяців.

Про це на брифінгу в Києві у понеділок розповів начальник Головного управління персоналу Генерального штабу Ігор Воронченко.

"В зв'язку з подіями у Верховній Раді… ми не можемо прийняти закон, який давав би можливість військовослужбовцям укладати контракт терміном на півроку", - зазначив він.

За його словами, з людей, які потрапили в третю чергу мобілізації, за підрахунками Генштабу, близько 4-5 тисяч осіб хотіли би укласти контракт на півроку.

"Але ці бійки і міжусобиці між депутатами… Закінчується звільнення третьої черги мобілізації і ми можемо упустити навчений особовий склад, який має бойовий досвід", - наголосив Воронченко.

За словами Воронченка, у третій хвилі всього підлягала звільненню 29 971 людина, на даний момент звільнено 18 тисяч. Представник Генштабу запевнив, що демобілізаця "йде згідно з планом".

Також, за його словами, зараз розробляється питання створення оперативно-стратегічного резерву з демобілізованих.

Щодо ідеї переведення ЗСУ повністю на контрактну основу генерал-майор відзначив наступне:

"Коли йде агресія такої потужної країни, як Російська Федерація (в якій, якщо призвати і мобілізувати армію, то це буде 3 мільйона осіб), то питання комплектування ЗСУ військовослужбовцями за контрактом ставиться під сумнів".

На думку генерал майора, мова може йти про те що комплектація становитиме 50-60% високомотивованих і високопрофесійних контрактників, а решта - мобілізованих і строковиків.

Як відомо, терміни звільнення третьої черги мобілізації було зсунуто в часі через кілька причин, в тому числі у зв'язку зі збільшенням терміну підготовки військових.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування