Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний: План Мореля – це лише матеріал для робочої підгрупи

Понеділок, 21 вересня 2015, 16:25

Представник підгрупи з політичних питань в тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний заявляє, що План Мореля – це лише матеріал для роботи.

Про це Безсмертний розповів в коментарі "Українській правді".

"Ґвалт виник з того, що в нас є домовленість не виносити те, що є на робочій підгрупі. Бо це свого роду лабораторія, де дипломати, політики, юристи обговорюють можливі варіанти", - сказав він

"Про план Мореля – це ми говоримо про модальності виборів. Це лише матеріал для робочої підгрупи, а навіть не Тристоронньої групи", - зазначив він і додав, що в понеділок мав розмову з послом Морелем, який від ОБСЄ координує роботу підгрупи і також мав у розкладі багато зустрічей в Києві.

"У підгрупі обговорюють модальності виборів у відповідності з Мінськими домовленостями. Модальності. Що це таке? Хтось перекладає його як умови, правила… Хочу ще наголосити, що підгрупа почала працювати до того, коли було припинено вогонь, відведено зброю і було встановлено затишшя. Тобто тоді погодились, що група буде просто напрацьовувати можливі варіанти", - сказав Безсмертний.

"Мінські домовленості передбачають, що вибори відбудуться за законом України, а далі включається пункт модальності. Навколо цього і можуть йти дискусії в рамках мінських домовленостей", - зазначив він.

Він повідомив, що в групі ведеться "жорстка дискусія, яка крутиться навколо особливого порядку місцевого самоврядування на цій території, модальності виборів, на скільки вибори на цій території мають повністю повторити закон про місцеві вибори, чи там мають бути якісь особливості.  

"І третє – це амністія, закон який прийняла ВР, алея кий досі не направлений на підпис президента", - розповів він.

Як відомо, раніше ZN.UA оприлюднило проект пропозицій щодо проведення виборів на неконтрольованій України території Донецької та Луганської областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування