Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія кинула виклик мирній Європі - Столтенберг

Вівторок, 22 вересня 2015, 02:30

Дії Росії в Криму та на Донбасі порушують не лише територіальну цілісність і суверенітет України, а й кидають виклик всім, хто хоче мати стабільний і мирний розвиток Європи.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час прес-конференції в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині, де розпочалися міжнародні навчання "Україна-2015", повідомляє "Укрінформ".

"Дії Росії в Криму та в деяких регіонах східної України - це не тільки порушення територіальної цілісності і суверенітету України, а це також підриває світовий порядок, який базується на принципі безпеки вже протягом багатьох десятиліть. Отже, це - виклик нам усім, хто хоче мати стабільний і мирний розвиток Європи ", - сказав генсек.

Він підкреслив, що саме тому Альянс "так категорично і активно підтримує Україну", а також акцентує увагу на необхідності поважати і виконувати Мінські домовленості як шлях до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, Столтенберг також заявив, що вибори "місцевих органів влади", у разі їх проведення на територіях під контролем сепаратистів, означатимуть порушення домовленостей і не будуть визнані у світі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування