Геращенко пропонує офіційно закріпити, що не можна возити в Крим

Вівторок, 22 вересня 2015, 08:59

Українська влада має визначитися й прийняти необхідні нормативні акти про надання дозволу на ввезення до Криму окремої групи продовольчих товарів.

Таку думку висловив депутат і радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі "5 каналу", повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я вітаю ініціативу Меджлісу кримськотатарського народу, Рефата Чубарова й Мустафи Джемілєва зробити громадський протест", - зазначив він.

"Але я вважаю, що зараз державні органи повинні визначитися щодо цього питання й ухвалити необхідні нормативні акти: що можна провозити в Крим, а що не можна привозити до Криму. Тому що якщо це буде лише на ентузіазмі людей, то це буде, на мій погляд, не дуже ефективно", - сказав Геращенко.

Він вважає, що Росія може відреагувати на блокаду Криму.

"Путін, як колишній працівник КДБ – а там, як-то кажуть, колишніх не буває – звик працювати методами провокації й шантажу. Тому, думаю, його відповіддю буде швидше якась провокація чи шантаж економічний, але він не буде так легко йти нам на поступки", - заявив нардеп.

Як відомо, 20 вересня активісти з ініціативи лідерів кримських татар почали блокаду анексованого Криму.

Одеські активісти в знак солідарності із блокадою Криму повністю заблокували роботу прикордонного пункту Кучурган на українсько-молдавському кордоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування