Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Свободі" відхрещуються від клонування "Самопомічі"

Вівторок, 22 вересня 2015, 17:00

Депутат Верховної Ради "свободівець" Андрій Іллєнко заперечує свою причетність, або причетність партії "Свобода" до діяльності "Політичної партії" Самопоміч ".

Про це він сказав "Українським новинам".

"Я про те, що існує якийсь клон "Самопоміч" і про те, що він йде на вибори і зареєстрований Центральною виборчою комісією, почув сьогодні з новин. Ні я, ні Юрій Левченко, ні "Свобода" як політична партія не маємо жодного відношення до цього", - заявив він.

За його словами, існування партій "Самопоміч" і "Об'єднання" Самопоміч" це питання до Міністерства юстиції, що зареєстрував їх, і до ЦВК, що допустила до виборів першого (партія "Самопоміч" була зареєстрована 21 грудня 2012 і розміщується в Києві, "Об'єднання "Самопоміч" - 29 грудень 2012 року і знаходиться у Львові, перша прийняла рішення про участь у місцевих виборах 25 жовтня на своєму з'їзді 17 вересня, друга - на своєму 6-му з'їзді 8 вересня).

При цьому Іллєнко не став заперечувати, що Степан Кударенко (згідно з даними Державної реєстраційної служби - лідер партії "Самопоміч"; довірена особа Левченка на повторних виборах до парламенту в 2013 році в окрузі №223) та Анастасія Свердел (за даними "Об'єднання" Самопоміч " - член центральної ради партії "Самопоміч"; була довіреною особою Іллєнка на чергових парламентських виборах 2012 року) дійсно пов'язані зі "Свободою".

"Мені невідомо, що Свердел - член центральної ради цієї партії, і невідомо, що Кударенко якимось чином причетний до цього. Нехай Кударенко робить заяву і пояснює", - зазначив Іллєнко.

"Ніхто зараз не збирається говорити, що таких людей не існує, але я не знаю, яке відношення вони мають до партії "Самопоміч". Може це провокація якась. Я про це дізнався з новин і ніякого відношення до цього, як і партія "Свобода" в цілому, не маю", - заявив депутат.

Іллєнко також заявив, що не мав можливості зв'язатися зі Свердел для з'ясування обставин даної ситуації, оскільки цілий день перебуває в Апеляційному суді Києва, де розглядаються судові справи щодо членів "Свободи" Юрія Сиротюка та Едуарда Леонова (підозрювані в участі в заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня депутати Ради 7-го скликання).

Як повідомлялося, партія "Об'єднання "Самопоміч" підозрює партію "Свобода" у створенні партії під назвою "Політична партія "Самопоміч", яка зареєструвалася для участі у місцевих виборах 25 жовтня.

Політична сила підкреслює, що поки нікого не звинувачує (відзначаючи при цьому, що має інформацію про організацію партії та її використанні у виборах) і просить Левченка та Іллєнка прокоментувати, яким чином їхні наближені виявилися задіяними в діяльності партії-клону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування