Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник США по боротьбі з ІДІЛ йде у відставку

Середа, 23 вересня 2015, 02:40

Американський генерал Джон Ален, який відповідав за створення коаліції по боротьбі з "Ісламським державою", йде у відставку через незгоду з політикою президента.

Про це пише Bloomberg.

Аллен залишить державну службу в найближчі тижні, це підтвердили чотири чиновники з адміністрації. Представники Держдепартаменту заявили, що вони не були готові офіційно оголосити відставку Аллена, але він вже повідомив своєму начальству і покине пост на початку листопада, прослуживши всього один рік.

Американські чиновники, знайомі з рішенням Аллена кажуть, що він був розчарований політикою Білого дому у війні проти ІДІЛ, зокрема, ненаданням достатніх ресурсів для боротьби. Він безуспішно намагався переконати адміністрацію дозволити американському командуванню розгорнути групи наведення на землі, щоб допомогти вибрати цілі для авіаударів в Іраку.

Тим не менш, представники адміністрації підкреслюють, що рішення Аллена покинути свій пост було мотивоване, головним чином, станом здоров'я його дружини, яка страждає від аутоімунного розладу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування