Коломойський може купити 43% Української біржі - ЗМІ

Середа, 23 вересня 2015, 10:19

Московська біржа може продати 43% Української біржі українській інвестиційній компанії Dragon Capital.

Про це пише газета "Ведомости" з посиланням на джерела, близькі до бірж двох країн.

За даними одного зі співрозмовників видання, разом з Dragon Capital переговори вела ще одна українська інвесткомпанія - "Універ капітал", але зараз щодо "її участі в угоді не ясно".

Реальний покупець, в чиїх інтересах виступає Dragon Capital, - група "Приват" Ігоря Коломойського, повідомив один зі співрозмовників газети, близьий до Української біржі.

Глава наглядової ради Української біржі, гендиректор ІК "Concorde Capital" Ігор Мазепа повідомив, що є два можливих варіанти.

"Або Українська біржа викуповує цю частину (частку в 43%) у Московської біржі, або її викуповують учасники українського ринку".

Він додав, що переговори зі структурами Коломойського не велися. Московська біржа пропозицій від структур Коломойського не отримувала, заявив її представник, додавши, що біржа розглядає різні варіанти продажу українських активів.

Частка Московської біржі в капіталі Української біржі оцінена в номінал, заявило джерело видання, близьке до Української біржі.

За словами джерела, близького до Московської біржі, вся Українська біржа оцінюється в 25 мільйонів гривень, тобто частка Московської біржі - приблизно 11 мільйонів гривень (близько 500 000 доларів).

Українська біржа як емітент не є стороною переговорів, заявив її голова правління Олег Ткаченко.

Московської біржі також доведеться продати більше 50% в українській біржі ПФТС.

Зробити це необхідно через поправки в український закон "Про ліцензування", який набув чинності 28 червня.

Вони дозволяють українській владі анулювати ліцензії компаній, підконтрольних ліцензіатам "держав, які здійснюють збройну агресію проти України та (або) створюють умови для виникнення військового конфлікту".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування