Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти попросили Шокіна не брехати і замінити скандальних кандидатів

Середа, 23 вересня 2015, 10:38

Активісти антикорупційних організацій провели пікет під Генпрокуратурою з вимогою замінити скандальних кандидатів у комісії з обрання антикорупційного прокурора.

На акцію під ГПУ актвісти РПР, ЦПК та інших організацій принесли опудало генпрокурора Віктора Шокіна з довгим носом, яке символізувало, що він забагато каже неправди.

 

Активісти вимагали від Шокіна не вводити в оману президента та громадськість заявами про те, що ЄС не має претензій до делегованих ним 4 представників до конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

 

"І європейські, і американські партнери засмучені тим, що антикорупційного прокурора для нового Антикорупційного бюро будуть обирати такі особи, як Грищенко, який був керівником діамантового прокурора, або Севрук, через якого геть не завалилося тестування прокурорів", - заяив голова антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв.

Активісти запропонували генпрокурору як варіант замінити двох делегованих ним представників ГПУ на кандидатів від парламенту, які в рейтинговому голосуванні у Раді зайняли 8 і 9 місця - директора Агентства ЄС по боротьбі з шахрайством Джованні Кесслера, та засновника порталу "Наші Гроші" Олексу Шалайського.

Як відомо, конкурсна комісія з обрання антикорупційного прокурора складається з 11 осіб – 4 делегати від ГПУ та 7 від парламенту.

Антикорупційна прокуратура створюється для забезпечення роботи Антикорупційного бюро.

Раніше повідомлялося, що громадськість критично ставиться до четвірки від Генпрокурора – до неї увійшли прокурори, щодо яких є лунали підозри в незаконному збагаченні.

Відсутність антикорупційної прокуратури є також однією з ключових перепон для впровадження безвізового режиму з ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...