Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ поки не побачили підготовку бойовиків до виборів

Середа, 23 вересня 2015, 11:21

Речник моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявляє, що поки що місія ОБСЄ не спостерігала підготовки до виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав в ефірі hromadske.tv.

"Найближчими днями згідно з щоденними звітами, я не бачив будь-якої реальної підготовки до виборів на території, яку контролюють сепаратисти", - сказав Боцюрків.

Він нагадав, що СММ ОБСЄ не займається моніторингом виборів, а це робить окрема місія.

Він додав, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не працює з виборами, проте у організації є співробітники, що спостерігатимуть за виборами на підконтрольній Києву території.

Він також зазначив, що водночас на окупованих територіях спостерігаються ознаки "інституціоналізації" - створення квазідержавних утворень. Зокрема він назвав уведення рубля як основної валюти, поява в школах російських підручників та зростання кількості російських товарів на місцевих ринках.

Він нагадав, що кілька звітів СММ були присвячені проблемам бізнесу, який бойовики змушують перереєструватися за своїми правилами.

Згідно з повідомленнями сепаратистських сайті, ціни на продукти в окупованому Донецьку є дуже високими.

Ціни на продукти на окупованих територіях. З сайту, підконтрольного бойовикам. було опубліковано 19 вересня
 
 

Як відомо, ватажки ОРДО і ОРЛО на Мінських переговорах вони висунули ультиматум і заявили, що проведуть перший етап місцевих псевдовиборів 21 жовтня і 1 листопада відповідно. А в разі виконання Україною їх вимог, готові провести другий етап місцевих виборів вже 21 лютого 2016 року.

Українська сторона заявила, що такий ультиматум є зривом мінського процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування