Суд над російськими спецназівцями почнеться наступного тижня

Четвер, 24 вересня 2015, 11:26

Судовий процес над російськими спецназівцями, затриманими в Луганській області під час атаки на українські позиції, розпочнеться 29 вересня.

Про це повідомила адвокат Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська у своєму Facebook.

"Виходячи з інформації, отриманої мною (інформації - УП) тільки що від помічника судді Голосіївського суду м.Києва, підготовче засідання відбудеться 29 вересня 2015 року в 09.00, кабінет 39", - написала вона в повідомленні.

"Вчора, в порушення порядку визначення підсудності розгляду кримінального провадження за звинуваченням Єрофєєва Є.В. і Александрова А.А., головною військовою прокуратурою ГПУ був поданий обвинувальний акт з реєстром в Голосіївський суд міста Києва; колегією суддів було призначено підготовче засідання по справі" , - повідомила вона.

"Я глибоко переконана, що буде повернення обвинувального акта, але тим не менше, як і обіцяла, повідомляю про перше засідання у справі Єрофєєва і Александрова", - написала Соколовська, яка вважає, що це відбувається в порушення процесу з боку прокурорів.

Два дні тому Головна військова прокуратура передала матеріали справ бійців Головного розвідувального управління Генштабу РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова для визначення підсудності до Вищого спеціалізованого суду.

Як відомо, російський офіцер ГРУ Алєксандров і капітан ГРУ Єрофеєвбули затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі Щастя під час спроби захопити стратегічний міст.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування