Ложкін заявив, що не знає про кримінальну справу, але готовий дати свідчення

Четвер, 24 вересня 2015, 18:52

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін стверджує, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися з будь-якими претензіями.

Про це Ложкін сказав у коментарі ЛІГА.net, коментуючи заяву депутата з фракції БПП Сергія Лещенка про те, що в Австрії його перевіряють у справі про відмивання грошей.

"Правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до мене з будь-якими претензіями. У разі надходження відповідних запитів для мене не є проблемою надати вичерпну інформацію", - заявив глава АП.

Він також зазначив, що будучи тривалий час бізнесменом, а останні 15 місяців працюючи на державній службі, "діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито, у повній відповідності до законодавства".

Як відомо, раніше депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що Австрія направила в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем щодо транзакцій, здійснених Ложкіним.

Його прізвище фігурує у кримінальному провадженні за статтею "відмивання грошей, стверджує Лещенко.

За інформацією джерел депутата, мова йде про продаж Ложкіним Українського медіа-холдингу в 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках.

"Сумнівні перекази багатомільйонних сум помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, який займається розслідуванням відмивання грошей і контактує з банківськими установами країни. Він й написав заяву в спеціальну прокуратуру про те, що є підозра стосовно відмивання грошей щодо трьох українців", - повідомив парламентар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News