Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков про заборону польотів: Це акт божевілля

П'ятниця, 25 вересня 2015, 20:57

Секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що уряд України не має права вводити заборону на польоти російських авіакомпаній.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю, пише російський "Інтерфакс".

"Наскільки ми знаємо, Яценюк не має права припиняти повітряне сполучення. У нього немає такої прерогативи. Згідно з міжнародними угодами, згідно з міжнародним правом, це може зробити лише авіаційна влада країни. Використовуючи канали, знову ж, передбачені міжнародним правом", - заявив Пєсков.

Таким чином він прокоментував повідомлення про те, що в п'ятницю кабінет міністрів України заборонив російським "Аерофлоту" (MOEX: AFLT) і "Трансаеро" (MOEX: TAER) польоти в Україну в рамках реалізації введених проти Росії санкцій.

Разом з тим, прес-секретар президента не зміг відповісти на запитання, чи отримала російська авіаційна влада які-небудь повідомлення про це від "українських товаришів".

У Кремлі розцінили як "акт божевілля" рішення української влади заборонити польоти російських авіакомпаній в Україні та не виключили продовження подібних дій з боку Києва в майбутньому.

"Зараз можна сказати одне - що припинення авіасполучення між Росією і Україною було б черговим актом божевілля", - сказав Пєсков.

При цьому на запитання, чи можливі подібні кроки в подальшому, представник Кремля підкреслив: "На жаль, ґрунтуючись на досвіді останніх двадцяти місяців, ми не можемо заперечувати таких актів божевілля з боку Києва і не можемо заперечувати гіпотетичну можливість таких актів божевілля".

На прохання підтвердити заяву глави Мінтрансу РФ про можливість з боку Росії заходів у відповідь Пєсков зауважив: "Міністр сказав, що тут підтверджувати".

Як повідомлялося, у п’ятницю Кабмін прийняв рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" до України.

Кабінет міністрів також заборонив транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять  товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...