У Авакова пояснили обшуки у активістів "Свободи"

Субота, 26 вересня 2015, 12:13

Обшуки у помешканнях представників ВО "Свобода" проводяться у справі про зіткнення під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року, внаслідок якого загинули чотири бійці Нацгвардії України.

Про це, як повідомляє "Інтерфакс-Україна",  заявив в ефірі каналу 112 радник голови МВС Іван Варченко.

"Обшук проводиться слідчим управлінням у зв'язку зі справою 31 серпня. Я нагадаю про те, що вже четвертий боєць Нацгвардії вчора помер від травм, отриманих 31 серпня. Він перебував у комі і так і не вийшов з неї. Відповідно, зараз чотири загиблих і понад 138 людей поранено", - заявив Варченко

Він зазначив, що обшуки проводяться у всіх підозрюваних.

Варченко повідомив, що у справі 31 серпня затримано 20 осіб, 20 особа розглядаються як підозрювані в організації цього зіткнення, ще близько 200 - свідки у цій справі.

"Гелевей (проходить) в якості підозрюваного", - зазначив Варченко.

За його словами, поки невідомо, чи вдалося слідчим знайти якісь докази у даній справі.

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти докази, які допоможуть пролити світло на всі обставини цього терористичного акту і завішати справу в суді, - сказав Варченко, - Я думаю, що все це буде надано в процесі, після того, як слідчі оброблять інформацію. Ми зацікавлені в тому, щоб цей процес був відкритим і прозорим".

Як відомо, раніше у ВО "Свобода" заявили, що з ранку 26 вересня у помешканнях свободівців у Києві, Одесі та на Прикарпатті проводяться обшуки.

Заворушення під будівлею парламенту почалися після того, як депутати проголосували у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. На думку деяких учасників заворушень, ці зміни нададуть надмірні права сепаратистам.

Під час зіткнень один з демонстрантів кинув у нацгвардійців бойову гранату. За підозрою у цьому злочині затриманий "свободівець" Ігор Гуменюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування