Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Україна може стати непостійним членом РБ ООН у жовтні

Субота, 26 вересня 2015, 20:18

Україна може отримати статус непостійного члена Ради безпеки ООН вже у жовтні.

Таке сподівання висловив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 26 вересня. 

"15 жовтня в ООН в рамках Генасамблеї відбудеться голосування за непостійного члена Ради безпеки ООН. Ви все розумієте наскільки важливо для нас зараз увійти до складу Радбезу ООН. Думаю, що наші дипломатичні зусилля, моя робота в цьому напрямку принесуть свої плоди. І менш, ніж за місяць, ми отримаємо відповідне рішення", - сказав Порошенко. 

Разом з тим, говорячи про перспективи реформування Радбезу ООН, президент нагадав, що Франція виступила з ініціативою обмежити право вето для постійних членів Радбезу, "коли йдеться про масові вбивства людей".

"Навіть з моральної точки зору застосування права вето в таких випадках - це як ліцензія на вбивство, і воно сьогодні серйозно перешкоджає розслідуванню або застосування ООН тих інструментів і важелів, які є в її розпорядженні", - зазначив Порошенко.

При цьому він висловив задоволення тим, що така ініціатива вже отримала підтримку багатьох країн, що свідчить про підтримку необхідності реформування структур ООН.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування