Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко назвав основну мету участі у Генасамблеї ООН

Субота, 26 вересня 2015, 23:25

Основною метою участі в заходах в рамках 70-ї сесії Генасамблеї ООН стане зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, а також донесення необхідності реформування Ради Безпеки ООН в частині права "вето" постійних членів.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 26 вересня. 

За його словами, під час робочого візиту до США заплановано багато двосторонніх зустрічей, що "свідчить про значний інтерес інших країн до України".

"Те, чого Україна потребує як повітря – міцність коаліції, єдність та солідарність світу з Україною", - зазначив Порошенко.

Він зауважив, що тема чергової сесії Генасамблеї - у трьох пріоритетах – мир, безпека та права людини.

"Не знаю іншої країни (ніж Україна), для якої ці теми були би настільки актуальними", - зазначив Порошенко.

Також президент заявив, що очікує чітко скоординованих кроків та зусиль з реформування Радбезу ООН.

"Ініціатива, щоб ми обмежили право постійних членів Ради Безпеки ООН на застосування право вето в тих випадках, коли йдеться про масові вбивства людей. Бо навіть з моральної точки зору - застосування права вето в таких випадках – це ліцензія на вбивство. Воно на сьогодні серйозно перешкоджає справедливому та неупередженому розслідуванню або застосуванню ООН тих інструментів та важелів, які є в її розпорядженні", - заявив Порошенко.

На його думку, цю ініціативу підтримує багато країн, оскільки за 70 років існування певні структури та правила ООН мають бути реформовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування