Луценко: ВР не підтримає жодних спроб визнати вибори на окупованих територіях

Неділя, 27 вересня 2015, 21:44

Верховна Рада не підтримає жодних спроб провести визнання виборів на окупованих територіях - ні восени 2015 року, ні навесні 2016-го. 

Про це у Facebook заявив лідер фракції БПП у парламенті, нардеп Юрій Луценко. 

"Є повідомлення, що зустріч Путіна з Обамою в ході Генасамблеї ООН була пролобійована Меркель. Очевидно, це є результатом спокусливої для європейського бізнесу ілюзії про те, що на Донбасі ніби-то затихає війна і санкції наступного року можна припиняти. Мета Кремля в США зрозуміла: спробувати видати американцям перемир'я на Донбасі за мир і запропонувати спільно примусити Україну взяти на свій бюджет начинені проросійськими бойовиками "ЛНР/ДНР". Прикупом має стати спільна із Заходом військова операція проти ІДІЛ в Сирії", - заявив Луценко. 

При цьому він підкреслив, що мир на Донбасі "не можна встановити за рахунок дій дише української сторони Мінських угод: "Росія має вивести війська і примусити своїх маріонеток скласти зброю". 

"Український парламент не підтримає жодних спроб провести визнання "виборів" на окупованих територіях. Ні цієї осені, ні наступної весни. Вибори в Донецьку та Луганську можливі лише після відновлення всієї повноти державної влади України на тимчасово окупованих територіях", - додав Луценко.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News