Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Задля збереження миру в світі необхідне реформування ООН – Порошенко

Вівторок, 29 вересня 2015, 02:12

Якщо Україна отримає місце в РБ ООН, її пріоритетом буде консолідація заради миру.

Про це під час виступу на Саміті з питань миротворчості заявив президент України Петро Порошенко передає прес-служба глави держави.

"В ці дні світ серйозно стурбований збільшенням числа заворушень та насильства по всьому світу і обґрунтовано очікує більшої участі Організації Об'єднаних Націй у відновленні миру і безпеки. Я вважаю, що ООН повинна скористатися цією можливістю і вирішувати поточні проблеми безпеки шляхом ефективного реформування своїх можливостей з підтримки миру", - сказав Глава держави під час виступу на Саміті з питань діяльності з підтримки миру.

На думку Порошенка, міцним підргунтям для таких змін могли б стати останні ініціативи Генерального секретаря ООН, зокрема, щодо всеосяжного перегляду архітектури ООН з підтримки та будівництва миру, а також доповідь Незалежної групи високого рівня щодо миротворчих операцій.

Президент також закликав країни-члени Генасамблеї підтримати Україну, надавши їй статус непостійного члена Організації.

"Якщо Україна отримає місце в Раді Безпеки на термін 2016-2017 років на виборах, які відбудуться протягом декількох тижнів, питання про консолідацію діяльності ООН з підтримки миру буде серед наших основних пріоритетів", - сказав Порошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування