Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В рамках ГА ООН обговорять створення трибуналу по МН17 - Чалий

Вівторок, 29 вересня 2015, 03:42

Питання про створення міжнародного трибуналу по авіакатастрофі малазійського пасажирського літака МН17 буде розглядатися лідерами держав, громадяни яких загинули в результаті знищення цивільного борта, у вівторок в рамках Генасамлеї ООН.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає Інтерфакс-Україна.

"Ви знаєте, що Україна послідовно підкреслює, що цей злочин - акт тероризму, і це питання буде обговорюватися буквально завтра за участю президента України та лідерів тих країн, які задіяні в розслідуванні. Я думаю, що після завтрашньої серйозної розмови, яка була організована Нідерландами , які найбільше постраждали, ми отримаємо відповідь (на питання, який механізм щодо притягнення до відповідальності винних у катастрофі ) ", - сказав Чалий.

Як повідомлялося, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама МН17 в Куала Лумпур, -був збитий 17 липня 2014 на сході Донецької області, над територією, контрольованою бойовиками. На борту знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Для встановлення винних у збитті літака країни, громадяни яких загинули при аварії, виступили за створення міжнародного трибуналу. У Підсумку це питання було винесено на голосування в Радбез ООН.

Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН запропоновану Малайзією резолюцію про заснування міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії "Боїнга-777" "Малазійських авіаліній" в липні 2014 року в небі над Донецькою областю. "За" проект резолюції висловилися 11 держав СБ ООН, "проти" висловилася Росія, утрималися представники трьох держав. Через те, що Росія на правах постійного члена РБ ООН висловилася "проти", резолюція не була прийнята.

Лідери ряду країн після цього заявили, що будуть вживати дії по знаходженню інших механізмів для покарання винних у знищенні цивільного літака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування