Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд прийняв чергове рішення повернути Сухолуччя Януковича державі

Середа, 30 вересня 2015, 11:10

Суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури Київської області і повернув державі 17,5 га мисливських угідь Сухолуччя на суму понад 7 млн грн, якими володів екс-президент Віктор Янукович.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Суди усіх інстанцій підтримали позицію прокуратури щодо повернення з незаконного користування у держвласність земель, які належали ТОВ "Дом Лесника" та входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента "Акація" та "Острів", – йдеться у повідомленні.

Прокуратура додала, що наразі скасовано відомості щодо реєстрації права власності на земельні ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Крім цього, відділом державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводяться виконавчі дії щодо витребування земельних ділянок на користь держави.

У відомстві нагадали, що у свій час Київська обласна держадміністрація вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення, змінивши їх цільове призначення на сільськогосподарське.

Пізніше Вишгородська райдержадміністрація передала вказані землі у власність громадян для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу. В результаті Сухолуччя опинилося у власності Януковича.

Як відомо, Апеляційний суд Київської області постановив повернути державі 8,8 га земель у Сухолуччі ще у березні 2015 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...