Кличко звільнив головного архітектора Києва

Середа, 30 вересня 2015, 12:04

Мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора Києва Сергія Целовальника та двох його заступників.

Про це на своїй сторінці у Твіттері написала прес-секретар Кличка Оксана Зінов'єва.

У свою чергу у прес-службі Київради "Українській правді" також підтвердили звільнення, але при цьому додали, що Целовальник перебуває на лікарняному. За законом, під час лікування людину звільняти не можна. Згідно з розпорядженням Кличка від 23 вересня, тимчасово виконуючим обов'язки головного архітектора є Андрій Куделін.

 

У коментарі Кличка щодо звільнення Целовальника, який пізніше з'явився на сайті Кличка, уточнюється, що "давно стоїть питання про наведення ладу в сфері зовнішньої реклами та упорядкування ситуації з МАФами, але досі до кінця проблеми не вирішені".

Також Кличко поскаржився на засилля реклами та МАФів у Києві і додав, що такої її кількості він не бачив у жодному місті світу.

"Тому, за результатами незадовільної роботи за даний період, я ухвалив рішення звільнити головного архітектора і двох його заступників з займаних посад. Проведемо конкурс і візьмемо тих людей, які здатні навести лад у цій сфері і будуть працювати чесно та відповідально. А з очільниками управлінь будемо розбиратися окремо", – сказав Кличко. 

Як відомо, Сергій Целовальник був головним архітектором Києва з серпня 2010 року.

Він відомий своїми неоднозначними ідеями щодо забудови Києва. Зокрема, на початку вересня він заявив про намір знести стадіон "Динамо" або Арку дружби народів і на цьому місці збудувати Пантеон слави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування