Al-Jazeera та Міноборони РФ оприлюднили відео авіаударів по Сирії

Середа, 30 вересня 2015, 21:09

Al-Jazeera опублікувала відеозаписи бомбардування з повітря території Сирії. Телеканал стверджує, що авіаударів завдавали російські літаки.

За їхньою інформацією, в результаті авіанальоту в провінції Хомс та місті Хама в центральній частині країни загинули 30 людей.

На першому відео видно зруйновану будівлю, з якої намагаються вилізти люди, кілька з них поранені. На другому відео видно кілька літаків в небі, після цього камера падає, через якийсь час стає видно, що над землею піднімаються хмари диму.

Головнокомандувач опозиційної "Вільної сирійської армії" (одного з найбільших повстанських збройних угруповань в Сирії) також заявив телеканалу, що російська авіація бомбила територію на північ від Хами, незважаючи на те, що там був піднятий прапор їхньої організації.

Раніше The New York Times і The Independent повідомляли, що регіон Хомс контролюється "Вільною сирійською армією".

У той же час Міноборони Росії відзвітувало про знищення командних пунктів управління бойовиків "Ісламського держави" в горах.

"В результаті повітряних ударів були вражені склади боєприпасів, озброєнь, паливно-мастильних матеріалів, скупчення військової техніки", - повідомив представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

У відомстві запевняють, що всіх ударів завдавали після проведення повітряної розвідки.

Міноборони також опублікувало відеокадри повітряної атаки по цілях "Ісламської держави" в Сирії. У відомстві уточнили, що на записі літаки завдають ударів по командному пункту і штабу управління терористичними формуваннями ІД в гірській місцевості.

Як відомо, у середу президент РФ Володимр Путін отримав дозвіл від Ради Федерації на застосування військ у Сирії.

Через кілька годин після цього російська авіація почала бомбити сирійські міста, у яких діють повстанці.

У той же час Міноборони Росії заявило, що бореться саме з Ісламською державою в Сирії.

Внаслідок авіаударів загинули десятки людей, у тому числі – мирні мешканці, жінки і діти, повідомляє Bild з посиланням на повідомлення місцевих правозахисників та активістів. У Росії назвали цю інформацію "вкидами".

Раніше міністр оборони Франції  Жан-Ів Ле Дріан заявив, що перші авіаудари, які Росія у середу завдала по території Сирії, були не по об'єктах "Ісламської держави".

РБК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування