Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ може провести військові операції не лише в Сирії – голова комітету Радфеду

Середа, 30 вересня 2015, 21:57

Росія може провести військові операції і в сусідніх із Сирією державах.

Про це заявив голова комітету Ради Федерації у міжнародних справах Костянтин Косачов

"Я жодних сценаріїв не виключаю з тієї простої причини, що намагатися розв'язати проблему ІД в якомусь одному сегменті неможливо, розуміючи, що ті, кого ганяють сирійці з нашою допомогою, можуть відповзти за якийсь віртуальний кордон, відновитися, зарядитися і пройти курс лікування", - сказав він у прямому ефірі телеканалу "Россия-24" в середу.

"Прошу вибачення за некоректне порівняння, але коли труїш комаху, недостатньо відправити його на кухню до сусідів - це робить безглуздим наші зусилля із протидії тероризму", - додав Косачов, пише російський "Інтерфакс".

Він зазначив, що невипадково у зверненні президента РФ до Ради Федерації, а також у постанові верхньої палати щодо цього звернення, країна не була вказана.

"У ньому вказано, що Збройні сили РФ застосовуватимуться за межами Російської Федерації. І саме з урахуванням того, що оперативна обстановка може вимагати різних варіантів дій", - сказав Косачев.

При цьому він наголосив, що у будь-якому разі Росія діятиме за згодою із владою відповідних країн.

"Ні територіальну цілісність, ні суверенітет цих країн ніхто не відміняв. В усякому разі, цього не робитиме Російська Федерація. Але у мене немає ніяких сумнівів, що будь-які наші дії завжди залишатимуться в межах міжнародного права", - заявив Косачов.

Як відомо, у середу президент РФ Володимр Путін отримав дозвіл від Ради Федерації на застосування військ у Сирії.

Через кілька годин після цього російська авіація почала бомбити сирійські міста, у яких діють повстанці.

У той же час Міноборони Росії заявило, що бореться саме з Ісламською державою в Сирії.

Внаслідок авіаударів загинули десятки людей, у тому числі – мирні мешканці, жінки і діти, повідомляє Bild з посиланням на повідомлення місцевих правозахисників та активістів. У Росії назвали цю інформацію "вкидами".

Раніше міністр оборони Франції  Жан-Ів Ле Дріан заявив, що перші авіаудари, які Росія у середу завдала по території Сирії, були не по об'єктах "Ісламської держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування