ОУН та "Січ" збираються на Київ

Неділя, 6 вересня 2015, 17:25

8 вересня о 10.00 усі бійці батальйону "Січ" мають терміново прибути у розташування бази  в Києві.

Відповідне оголошення розміщено на Facebook-сторінці батальйону "Січ".

Разом з тим батальйон ОУН розмістив у своєму аккаунті наказ провідника Добровольчого Руху ОУН Миколи Коханівського.

"У зв"язку з незаконним утриманням під вартою та катуванням бійців батальйона ОУН всім підрозділам та осередкам ОУН які перебувають в тилу, перебувати в готовоності до виїзду в Київ, задля заходів зі звільнення наших побратимів", - зазначено у тексті. 

При цьому вказано, що фронтові підрозділи мають залишатися на передовій.

"У зв'язку із загрозою провокацій та репресій щодо активістів, волонтерів, добровольців, наказую вжити заходів безпеки на місцях - вишкільних ОУН, приватних оселях", - додав Коханівський. 

Як відомо, напередодні в ефірі Hromadske TV Коханівський заявив, що "ОУНівці" вимагатимуть звільнення своїх побратимів, яких підозрюють у причетності до подій під Радою 31 серпня, влаштовуючи акції протесту.

За словами Кохановського,   батальйон готується "щоб всі були у бойовій готовності і були готові до провокацій, бо вже реально є загрози їхньому життю".

"Якщо не будуть відпускати наших побратимів, ми всі з'їдемось в Київ, будемо влаштовувати акції протесту, поки не відпустять наших побратимів", - зазначив він.

Як відомо, одного з активістів - Богдана Тицького - підозрюють у причетності до подій під Радою. Він був затриманий. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Свідки заявляють, що при обранні йому запобіжного заходу, він без свідомості лежав у залі суду на підлозі, але до нього не пускали ні лікарів, ні близьких.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення 31 серпня, ще двоє померли в лікарні 1 вересня.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, чиї прибічники також брали участь у мітингу під стінами ВР, також заявив, що покладає відповідальність за провокацію на владу.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування