Яценюк звинувачує Раду в блокуванні приватизації

Понеділок, 7 вересня 2015, 12:57

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинувачує Верховну Раду в блокуванні приватизації.

Про це він сказав під час засідання ради фінансової стабільності, повідомляють "Українські новини".

"Необхідно врешті запустити приватизацію. Парламент протягом року блокує приватизацію. Я сподіваюся, що врешті буде знайдено політичну волю для того, щоб провести прозору й публічну приватизацію", - зазначив прем'єр.

Яценюк вважає, що умовою приватизації підприємств має стати внесення інвестицій в українську економіку, забезпечення працівників соціальним пакетом.

Він наголосив, що підприємства не мають бути приватизовані українськими олігархами.

Як відомо, Фонд держмайна серед пріоритетних активів, які будуть пропонуватися на відкритих конкурсах цього року, називав "Центренерго", Одеський припортовий, 6 "локальних станцій" і 6 обленерго.

Кабінет міністрів вже запропонував Верховній Раді виключити з переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, 13 морських торговельних портів.

Також уряд пропонував виключити зі списку об'єктів, що не підлягають приватизації, державні підприємства "Укрспирт" (Київ) і "Артемсіль" (Соледар, Донецька область), а також 372 інших держпідприємств агропромислового комплексу.

На початку серпня Кабмін призупинив біржову приватизацію об'єктів паливно-енергетичного комплексу і групи "Г" до перегляду початкової ціни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування