Прокуратура просить обмежити пересування Кернеса

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:21

Прокурор Олександр Ганілов вніс клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді обмеження пересування мера Харкова Геннадія Кернеса, обвинуваченого в погрозах вбивства, тортурах та викраденні людей.

Про це прокурор заявив 7 вересня в Київському районному суді Полтави в рамках чергового слухання справи Кернеса, передають "Українські новини".

Ганілов аналогічно попросив суд обмежити пересування і підозрюваних охоронців Кернеса - Віталія Блинника і Євгена Сміцького.

Всі троє підозрюваних не повинні залишати місце проживання без рішення суду, не мають залишати межі України і мають повідомляти слідству про своє переміщення.

Мер Харкова висловився проти, оскільки не бачить приводів для посилювання запобіжного заходу.

Його захист заявляє, що Кернес часто виїжджає за кордон на лікування, і додаткові обмеження в пересуваннях йому шкідливі.

Захисники Кернеса попросили суд перерватися мінімум на 3 години для ознайомлення з тяжкістю обмежень щодо запобіжного заходу і підготовки відповідних клопотань.

Адвокати Кернеса обрали стратегію зачитування численних скарг і клопотань.

У понеділок сьоме за рахунком підготовче судове засідання - слухання постійно переносяться або відкладаються через численних клопотань адвокатів Кернеса, досі по суті матеріали кримінального провадження не розглядалися.

Судове засідання супроводжується мітингом, повстанськими піснями і закликами до справедливого правосуддя, зазначає агентство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування