Глава Слідчого комітету Росії: Яценюк воював у Чечні

Вівторок, 8 вересня 2015, 20:02

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що прем'єр України Арсеній Яценюк воював у Чечні проти Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Російській газеті".

За його словами, у російських слідчих у зв'язку з війною в Чечні 1994-1995 років є питання до українців Дмитра Корчинського, Ігоря Мазура, Валерія Бобровича з УНА-УНСО, лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша, лідера "Свободи" Олега Тягнибока і його брата Андрія.

"Слідством також встановлено, що в ці ж роки разом з ними в складі карального загону "Арго", а потім "Вікінг", яким керував Олександр Музичко, проти російських військовослужбовців ЗС воював Арсеній Яценюк", - заявив Бастрикін.

"За даними слідства, Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних сутичках, що відбувалися 31 грудня 1994 року на площі Мінутка в місті Грозний і в лютому 1995 року в районі міської лікарні № 9 міста Грозний, а також в тортурах і розстріли полонених", - додав він.

Крім того, Бастрикін запевняє, що Яценюк у грудні 1995 року був нагороджений вищою нагородою Джохара Дудаєва "Честь нації".

"На початку 1995 року Арсеній Яценюк у складі групи журналістів через Грузію повернувся в Україну. У подальшому він неодноразово був помічений на з'їздах та інших заходах УНА-УНСО в Києві", - заявив Бастрикін.

Згідно із біографією Яценюка, у 1991 - 1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 роки був президентом юридичної фірми "ЮРЕК-ЛТД" у Чернівцях.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування