Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові США і Росії провели другий раунд консультацій щодо Сирії

Неділя, 11 жовтня 2015, 02:13

Військові США і Росії провели другий раунд консультацій щодо запобігання можливих інцидентів між літаками двох країн в ході операції проти угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

Як повідомив прес-секретар Пентагону Пітер Кук, дискусії по відеозв'язку тривали близько півтори години, пише ТАСС.

"Увагу на переговорах було сконцентровано на тих кроках, які можуть бути зроблені літаками Росії і коаліції, створеної для боротьби з угрупуванням "Ісламська держава", щоб забезпечити безпечне проведення повітряної операції в небі над Сирією", - зазначив прес-секретар Пентагону.

За його словами, дискусії були професійними і були спрямовані виключно на виконання конкретних заходів щодо забезпечення безпеки польотів військової авіації Росії і міжнародної коаліції.

"У ході переговорів було досягнуто прогресу, і США погодилися продовжити дискусії з Росією в найближчому майбутньому", - додав Кук.

Під час першого раунду консультацій, які проходили по відеозв'язку 1 жовтня співробітники Пентагону представили російським колегам ряд пропозицій, що стосуються порядку повідомлення сторін про дії в Сирії і спрямованих на запобігання конфліктів. Російська сторона також висловила свої побажання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування