Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кемерон висунув умови, за яких Великобританія залишиться в ЄС

Неділя, 11 жовтня 2015, 04:04

Девід Кеменрон і його найближчі соратники виробили план ключових вимог, що складається з чотирьох пунктів, в якості ціни за збереження Великобританії в Європейському союзі.

Про це пише газета Sunday Telegraph.

Першим пунктом, на якому наполягає Лондон, є "недвозначна заява" влади ЄС про те, що Великобританія буде позбавлен від будь-якої участі в будівництві "європейської супердержави". А це, у свою чергу, вимагатиме відходу Сполученого Королівства від базового принципу ЄС, що складається в прагненні країн-членів спільноти до створення якомога більш тісного союзу.

Другий пункт - це ще одна "заява" Брюсселя, що свідчить про те, що євро офіційно не є єдиною європейською валютою. А це буде рівнозначно визнанню того, що ЄС - це мультивалютне співтовариство.

У третьому пункті стверджується необхідність створення нової системи "червоної картки". Наділення національних парламентів повноваженнями, які дозволять їм відкидати небажані директиви Брюсселя, спрямовані на зміну існуючих в ЄС законів.

Четвертий - говорить про те, що Євросоюзу належить пройти структурну реорганізацію, яка захистить дев'ять країн ЄС, що не входять в зону євро, від домінування інших 19, де ходить ця валюта. При цьому особливо захищеною територією від загрози такого диктату повинен стати лондонський Сіті - найбільший фінансовий і фондовий майданчик Європи.

Дипломати вважають, що цей план являє собою найбільш ймовірну угоду, якої вони можуть досягти, оскільки дуже важко знайти рішення, прийнятне для 27 інших країн-членів ЄС, а також Європейської комісії та Європейського парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування