Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НАТО закликали готуватися до посилення антиросійських санкцій

Неділя, 11 жовтня 2015, 15:34

Парламентська асамблея НАТО прийняла резолюцію "Солідарність з Україною", врахувавши всі поправки української делегації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від БПП Мустафа Найєм.

"У нас це вийшло. Резолюція Парламентської асамблеї НАТО "Solidarity with Ukraine" була прийнята в повному обсязі, з урахуванням всіх правок і протестів української делегації", - зауважив він.

"Жоден аргумент колег з Бундестагу про те, що в документі не варто згадувати анексію Криму або видалити з тексту слова "Russian-backed separatist forces" (підтримувані Росією сепаратисти - Ред.)  не були почуті", - наголосив депутат.

За його словами, німецька делегація була розгромлена виступами представників США, Франції, Польщі і в першу чергу України.

Водночас сайт ПА НАТО повідомляє, що в понеділок має бути прийнято резолюцію Комітету з еконмоічних та безпекових питань Асамблеї, в якій буде вказано необхідність запровадити подальші економічні санкції проти Москви у випадку, якщо РФ не виконає свої зобов'язання за мінськими угодами.

Зокрема, у тексті заяви йдеться про те, що країни НАТО "мають бути готові посилити санкції, якщо Росія не буде дотримуватися своїх зобов'язань".

"Ми повинні продовжувати діалог. Двері не зачинені. У кінцевому рахунку, Росія сама вирішить, чи увійти їй в ці двері і почати співпрацю", - йдеться також у документі.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування