Путін розповів про подальші плани РФ у Сирії

Неділя, 11 жовтня 2015, 16:23

Президент РФ Володимир Путін заявив, що можливість використання Збройних сил РФ в наземній операції в Сирії "виключено".

Про це Путін заявив в інтерв'ю, показаному в програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1" 11 жовтня, пише РИА Новости.

"Це виключено. Що б не сталося, ми не збираємося цього робити, і наші сирійські друзі про це знають", - заявив Путін.

Разом з тим він заявив, що терміни операції РФ у Сирії будуть обмежені наступальної операцією сирійських військових.

"Ми не можемо брати на себе зайві зобов'язання і ніколи їх не брали. Я з самого початку сказав, що активна фаза нашої роботи в Сирії буде обмежена у часі строками наступальної операції цієї самої сирійської армії", - заявив Путін.

Він також додав, що до того моменту, коли Росія почала свою операцію в Сирії, 11 країн вже взяли участь в ударах по сирійській території.

"Звертаю вашу увагу на те, що до моменту нашої операції вже 11 країн взяли участь у різних ударах по сирійській території так чи інакше, і все це триває більше року", - заявив він.

"Розуміючи і знаючи це ми: а) проінформували наших партнерів; і б) запропонували їм спільну роботу", - додав президент РФ.

Як відомо, РФ почала бомбити Сирію, за її твердженням, за запитом президента Башара Асада, з 30 вересня.

За даними Міноборони РФ, Повітряно-космічні сили вже завдали близько 200 ударів, знищивши близько 300 бойовиків, тренувальні табори, пункти командування, склади боєприпасів і інші об'єкти. Також кораблі Каспійської флотилії випустили по території Сирії 26 крилатих ракет. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування