Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: За знищену техніку терористів бійці ЗСУ отримали понад 70 мільйонів

Неділя, 11 жовтня 2015, 21:33

З початку 2015 року понад 13 тисяч військовослужбовців ЗСУ отримали винагороду на суму понад 70 мільйонів гривень за знищену військову техніку бойовиків, успішне виконання бойових завдань та безпосередню участь у бойових діях.

Про це 11 жовтня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк. 

За його словами, учасникам АТО було підвищено зарплату у понад два рази, створено систему пільг для них, їхніх сімей, систему реабілітації для тих, хто повернувся з зони бойових дій. 

Також Яценюк повідомив, що уряд виділив кошти на закупівлю понад 700 квартир для учасників АТО, інвалідів та сімей загиблих воїнів.

"Для цих потреб із держбюджету спрямовано понад 300 мільйонів гривень", - зазначив глава уряду.

Яценюк зауважив, що запроваджено механізм, де військовослужбовець може отримати гроші з бюджету і придбати ту квартиру, яку він бажає.

"На це ми виділили 354 мільйона гривень. 140 мільйонів гривень виділено для збільшення суми компенсації за найм житла для військовослужбовців", - повідомив прем'єр.

Також він нагадав, що учасники бойових дій мають право у першочерговому порядку отримувати земельні ділянки. На сьогодні, за словами Глави Уряду, найбільше їх надали на Львівщині, на Волині, у Вінницькій та Чернігівській областях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: