У Білорусі лідери опозиції закликали світ не визнавати перемогу Лукашенка

Неділя, 11 жовтня 2015, 23:56

Лідери білоруської опозиції Микола Статкевич, Володимир Некляєв і Анатолій Лебедько закликали міжнародне співтовариство не визнавати підсумки президентських виборів у Білорусі. 

Про це опозиціонери заявили на спільній прес-конференції в Мінську увечері 11 жовтня, повідомляє БелаПАН.

"Завершилася політична кампанія під назвою "вибори президента Республіки Білорусь". Вона склалася цілком передбачувано: було заявлено (Лукашенком), що справжній президент - це такий президент, який має не менше 82%, і це збувається", - заявив Некляєв.

За його словами, лідери опозиції зібралися, щоб заявити: "зіграний білоруським режимом виборчий спектакль виборами не вважаємо, і ці вибори не визнаємо".

"Це не тільки дані незалежних спостерігачів, а й той факт, що влада здійснила фальсифікації", - заявив Некляєв.

"Ніколи ще так насильно режим не заганяв людей на виборчі дільниці для дострокового голосування, де з досвіду попередніх кампаній, ми знаємо, що відбуваються стовідсоткові фальсифікації", - додав він.

"Це знущання над народом, знущання над громадянами Білорусі. Ми закликаємо міжнародне співтовариство саме так оцінити те, що відбулося 11 жовтня, і ці вибори ні в якому разі не визнавати", - заявив політик.

У свою чергу лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько зазначив: важливо не допустити не тільки визнання виборів, а й легітимності Лукашенко на міжнародній арені.

Як відомо, за даними екзит-полів на виборах президента Білорусі, що відбулися 11 жовтня, переміг чинний глава держави Олександр Лукашенко

 За даними ЦВК, станом  на 18:00, на президентських виборах у Білорусі проголосували 81,77% виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування