Тільки частина об'єктів Межигір'я обійшлася Януковичу в мільярд гривень

Понеділок, 12 жовтня 2015, 11:33

У скандальної резиденції Віктора Януковича у Межигір'ї 24 об'єкти побудував благодійний фонд "Відродження України", витративши на це понад 1 мільярда гривень.

Про це стало відомо з ухвали Печерського райсуду Києва, передає "Перша інстанція".

Своєю ухвалою суд дав ГПУ доступ до банківських документів компанії "Танталіт", яка була номінальним власником "Межигір'я".

У судових матеріалах йдеться, що БФ "Відродження України" (Донецьк), діяльність якого припинена, у 2009-2012 роках побудував у Межигір'ї 24 об'єкти Культурно-оздоровчого центру на земельних ділянках площею 7,6 га

15 грудня 2010 року всі об'єкти разом із земельними ділянками були "продані" ТОВ "Танталіт", за що ця фірма перерахував фонду 1,083 млрд гривень.

Як відомо, вся площа резиденції "Межигір'я" складає близько 150 гектарів.

Як сказано в матеріалах слідства, будівництво комплексу в Межигір'ї здійснювалося за рахунок коштів суб'єктів господарської діяльності, які в період 2007-2013 років перераховували на рахунки "Відродження України" гроші у вигляді безповоротної фінансової допомоги.

Україна направила в Інтерпол документи Януковича про оголошення в розшук у справах про заволодіння резиденцією "Межигір'я" та лісовими угіддями Сухолуччя, але на цей момент чиновник-утікач розшукується Інтерполом тільки у справі "Укртелекому".

Влітку Печерський суд наклав арешт на майно "Танталіту" – "Центру відпочинку та здоров'я" і 100% статутного капіталу цієї фірми (146,63 млн гривень).

У вересні 2013 року номінальним власником "Танталіту" став екс-депутат Партії регіонів Сергій Клюєв, який зараз оголошений у розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News