Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров розпинається про "дивні речі" у розслідуванні щодо "Боїнга"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 15:03

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляє про "нестиковки" у ході розслідування під егідою Нідерландів причин катастрофи малайзійського "Боїнга" у небі над Донбасом.

"Навколо цього (розслідування) триває якась метушня", - заявив він на прес-конференції у Москві, повідомляє "Интерфакс".

"Я навіть не буду перераховувати багато і багато дивних речей", - сказав голова МЗС РФ.

Лавров знову розкритикував ідею створення міжнародного трибуналу щодо цієї авіакатастрофи, за яку Україна покладає відповідальність на проросійських бойовиків і РФ, яка надала сепаратистам зброю.

"Про Раду безпеки ООН згадали лише тоді, коли захотіли створити трибунал. Ніколи Рада безпеки не займалася подібними злочинами", - сказав Лавров.

Він нагадав, що є Міжнародний кримінальний суд. "Якщо вони хочуть звертатися туди, там є свої процедури", - сказав російський міністр.

"Взагалі, говорячи про суди й суддів, і про слідчу групу, Бог їй суддя, цій групі", - заявив Лавров.

Як відомо, 13 жовтня мають оприлюднити доповідь про технічні причини катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі.

Лавров наголосив, що Москва не раз вносила свою точку зору "про всі дивацтва роботи, яку організували п'ять держав на чолі з Нідерландами".

"Спочатку Малайзію, країну, якій належить літак і в якій зареєстрована компанія, півроку взагалі не запрошували, працювали без неї… Не запросили на провідні ролі ІКАО, хоча це звичайна практика. Прийняли резолюцію в СБ ООН, а потім її не виконували й жодного разу не доповіли в Радбез ООН, чим вони там займаються", - сказав він.

"Уламки літака й трупи загиблих довго не вивозили, потім частково вивезли, частково залишили – тощо, тощо, тощо. Не відповіли на численні питання, які РФ направила в цю слідчу групу", - обурився російський міністр.

"А Росія ж єдина країна, яка надала свої супутникові знімки. Ні американці, у яких вони теж є, ні українці не надали даних про переговори диспетчерів. Це все вже багаторазово перетерто в численних публікаціях", - сказав Лавров.

Він згадав, що днями "як сенсацію повідомили про виявлення уламків ракети в тілах загиблих". "Скільки ж треба було виявляти, щоб зараз про це сказати?", - заявив Лавров.

"Відмовилися розмовляти з представниками (російської) корпорації "Алмаз-Антей", хоча, за твердженням слідчих, за їхньою головною версією, літак був уражений ракетою, яку ця корпорація виготовляє", - додав глава МЗС РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...