Демчишин: Без російського газу пройти опалювальний сезон неможливо

Понеділок, 12 жовтня 2015, 15:07

З урахуванням обсягів, які споживає Україна, на даний момент без російського газу пройти опалювальний сезон неможливо.

Про це на брифінгу в понеділок заявив міністр енергетики Володимир Демчишин.

"Враховуючи об'єми, які ми вживаємо на даний момент, без російського газу пройти опалювальний сезон майже неможливо", - заявив він.

Міністр зазначив, що в його відомстві сподіваються, що наступного року вдасться зменшити газоспоживання витрати і можливо, Україна зможе пройти зиму без російського газу:
"Ми надіємося, що наступного року нам буде вже набагато легше проходити зиму і ми будемо можливо навіть в стані пройти її без російського газу. Але в цьому конкретному році цього зробити неможливо", - наголосив він.

"Енергозбережувальні заходи проведені в досить обмеженому об'ємі і плюс внутрішній видобуток не виріс", - сказав міністр.

За словами Демчишина, до похолодання українці споживали 40 млн м куб газу на добу, сьогодні споживання зросло до 60 млн.

Україна має намір імпортувати найближчим часом у російського газового монополіста компанії "Газпром" 2,2 млрд куб. м.

"Гроші, зарезервовані під" Газпром ", дозволяють очікувати закупівлю 2,2 млрд куб. м. Я думаю, що це відбудеться найближчим часом", - сказав він.

Міністр уточнив, що національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала заявки на добовий обсяг поставок 114 млн куб. м.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...