Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру просять перевірити заяву про підкуп членів ЦВК

Понеділок, 12 жовтня 2015, 20:17

ЦВК просить Генпрокуратуру перевірити інформацію про нібито підкуп членів Центрвиборчкому.

Відповідне звернення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок.

Інформація про підкуп була оприлюднена 11 жовтня у Маріуполі під час прес-конференції "представників окремих місцевих організацій партій", розповіли у ЦВК.

"(…) учасники (прес-конференції) повідомили про факт підкупу, що нібито мав місце, членів ЦВК під час ухвалення рішення про дострокове припинення повноважень Маріупольської міської виборчої комісії в Донецькій області та лобіювання інтересів окремих політичних сил на місцевих виборах", - сказано у зверненні.

ЦВК зазначає, що протиправність рішень комісії може бути встановлена тільки рішенням суду й вважає поширення інформації про нібито незаконні дії членів Центвиборчкому тиском.

"Безпідставне обвинувачення члена комісії у здійсненні кримінального злочину та поширення інформації про особисте життя члена комісії свідчить про незаконне втручання в діяльність ЦВК з метою перешкоджання виконання комісією своїх повноважень... що має ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу", - сказано у зверненні.

Ознаки такого злочину ЦВК вбачає у словах тих людей, на кого посилаються ЗМІ при поширенні вищезгаданої інформації, і просить Генпрокуратуру перевірити вищевикладені факти.

Низка ЗМІ написала про проведення в Маріуполі прес-конференції "Лобіювання ЦВК інтересів "Опозиційного блоку на місцевих виборах" представниками партій "Наш край", "УКРОП", "Молодь до влади", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка та "Об'єднання "Самопоміч".

На цій прес-конференції представник "УКРОПу" Денис Гаврилов обвинуватив заступника голови ЦВК Жанну Усенко-Чорну в лобіюванні розпуску Маріупольського держвиборчкому через колишнього голову місцевої організації Партії регіонів Сергія Малікова, з яким вона нібито проживає в цивільному шлюбі.

У свою чергу, представник партії "Наш край" Галина Голубова заявила, що за розпуск держвиборчкому було одержано хабар у сумі 5 млн доларів.

Як відомо, 9 жовтня ЦВК достроково припинила повноваження Маріупольської міської виборчої комісії Донецької області у зв'язку з порушеннями нею вимог законодавства.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування