ЦВК достроково припинила повноваження трьох виборчкомів

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 22:53

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Харківської обласної виборчої комісії через відмову в реєстрації партійного списку партії "Опозиційний блок".

Як повідомляє прес-служба ЦВК, таке рішення було ухвалене в п'ятницю у зв'язку з тим, що Харківський облвиборчком повторно відмовив у реєстрації партійного списку кандидатів у депутати Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок".

ЦВК скасувала цю постанову і ухвалила рішення про дострокове припинення всього складу Харківського облвиборчкому.

"ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Харківською обласною виборчою комісією Конституції України та Закону України "Про місцеві вибори" і достроково припинила повноваження всього її складу", - йдеться в повідомленні.

Місцеві партійні організації повинні подати до ЦВК кандидатури для включення до нового складу Харківського облвиборчкому до 24.00 годин 11 жовтня. Згідно з рішенням ЦВК, новий склад облвиборчкому повинен не пізніше 13 жовтня вирішити питання про реєстрацію партійного списку депутатів до Харківської облради від партії "Опозиційний блок".

Раніше ЦВК достроково припиняла повноваження всього складу Слов'янської міської виборчої комісії (Донецька область) через відмову в реєстрації кандидата в мери Слов'янська від "Опозиційного блоку" Вадима Ляха.

Новий склад Слов'янського міськвиборчкому також відмовився реєструвати Ляха кандидатом, після чого ЦВК повторно зобов'язала цю комісію зареєструвати даного кандидата. Після того, як Слов'янський міськвиборчком втретє відмовився це зробити, ЦВК зобов'язала цю комісію доставити документи до Києва, і на засіданні в п'ятницю ЦВК зареєструвала Ляха кандидатом на посаду Слов'янського міського голови.

На засіданні в суботу ЦВК також скасувала рішення Маріупольської міської виборчої комісії про зміну керівного складу чотирьох районних у місті виборчих комісій, а також достроково припинила повноваження всього складу міськвиборчкому через вказане рішення.

Відповідно до закону "Про місцеві вибори", склад районних у місті виборчих комісій, а також його керівництво формує ЦВК. Тепер місцеві партійні організації повинні подати до ЦВК кандидатури не пізніше 24.00 години 11 жовтня.

Також ЦВК скасував рішення Новороздільський міської виборчої комісії (Львівська область) через відмову в реєстрації партійного списку кандидатів у депутати Новороздільнинської міськради від партії "Конкретних справ" і достроково припинила повноваження всього складу цієї комісії.

ЦВК при цьому враховувала наявність судових рішень про незаконну відмову в реєстрації кандидатів від цієї партії. Кандидатури для включення до нового складу даної комісії також повинні бути подані до ЦВК до 11 жовтня.

Як повідомлялося, ЦВК 8 жовтня також достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії через відмову в реєстрації кандидата в мери Херсона від партії "Наш край" Володимира Сальдо.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News