Росія звертатиметься до суду стосовно боргу України

Вівторок, 13 жовтня 2015, 19:17

Росія наполягає на тому, що кредит Україні не можна погашати на комерційних умовах, і заявляє, що Москва має намір звертатися до арбітражних судів із питання погашення українських облігацій.

Про це повідомив глава Мінфіну Антон Силуанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"На зустрічі з українським колегою я позначив позицію, що борг України перед Росією є офіційним і не може розглядатися як комерційний борг, переговори стосовно якого нині веде керівництво України. Це борг уряду урядові, його надавали на неринкових умовах, приблизно удвічі нижче за вартість боргу України в період надання цих грошей", - сказав Силуанов.

Він наголосив, що кредитні ресурси, надані Україні, "у нас враховані під час формування бюджету на наступний рік та наступні періоди".

"Тому ми звертатимемося відповідно до умов випуску цих облігацій України до арбітражних судів, їх було випущено за англійським правом", - сказав глава Мінфіну.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив, що йому незрозуміла логіка дій України і МВФ з питання погашення боргу перед РФ і закликав МВФ надати Україні додаткові кошти для його погашення.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування