Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Украерорусі" пояснили, чому не заборонили польоти на початку АТО

Вівторок, 13 жовтня 2015, 22:08

 Глава держпідприємства з обслуговування повітряного руху "Украерорух" Дмитро Бабейчук заявив, що збиття малайзійського "Боїнга" МН17 над Україною " не можна було уявити".

Про це він сказав на прес-конференції в Києві у вівторок, присвяченій аварії літака Boeing "Малайзійських авіаліній" влітку 2014 року.

За словами Бабейчука, організація менеджменту повітряного простору України повністю відповідає нормам ІКАО та Євроконтролю.

"Тобто все планування повітряного простору та його використання проходить узгодження з європейською системою планування", - пояснив він.

"Поступово Україна закривала повітряний простір, це було необхідністю, і Міністерство оборони ухвалило таке рішення, закрити повітряний простір до ешелону 260, це близько 7,9 тис. м, але для гарантування додаткової безпеки Державіаслужба і "Украерорух" вели обмеження до 9,75 тис. м", - сказав голова держпідприємства.

За його словами, в той час не можна було уявити можливість застосування проти цивільного повітряного судна таких зенітно-ракетних комплексів як "Бук", оскільки на землі проходила лише антитерористична операція із застосуванням стрілецької зброї.

"Після отримання інформації про зникнення відмітки літака на радіолокаторі та спрацьовування аварійного маяка, який був ознакою катастрофи, невідкладно було закрито повітряний простір", - додав Бабейчук.

Як відомо, Рада безпеки Нідерландів дійшла висновку, що було достатньо підстав для закриття повітряного простору на території східної частини України, де збили малайзійський лайнер рейсу МН-17.

"Зрозуміло, що в України вже було достатньо підстав, щоб закрити повітряний простір над східною частиною України як запобіжний захід до 17 липня 2014 року. Жодна зі сторін не визнала ризиків для польотів цивільних літаків через збройний конфлікт у східній частині України", - йдеться в повідомленні з нагоди виходу звіту Радбезом Нідерландів у вівторок.

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, що літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Цей звіт містить інформацію тільки щодо обставин катастрофи літака, але не називає винних у тому, що сталося.

Визначенням конкретних осіб, причетних до катастрофи, займається інша група слідчих, звіт яких оприлюднять наступного року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: