У Росії засудили контрактників, які відмовилися їхати на Донбас

Середа, 14 жовтня 2015, 06:25

Контрактники військової частини, розташованої в Майкопі (Росія), отримали реальні терміни ув'язнення.

Про це пише російська "Новая газета".

Анатолій Кудрін засуджений на півроку колонії-поселення, Олександр Євенко, Іван Шевкунов, Олександр Єненко і Павло Тинченко отримали по одному року. Найбільший термін отримав Олександр Єненко, який активніше всіх спілкувався з пресою.

"Це огидно, - вважає мама Шевкунова, Світлана Кімнатная. - Всі характеристики були позитивними, маса людей за мого сина поручалася, багато з частини виступили на його підтримку. Ми сподівалися на умовні терміни".

Як розповів Олександр Євенко, він має намір оскаржити рішення Майкопського Гарнізонного військового суду. Апеляція за його вироком відбудеться 22 жовтня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, восени 2014 року військовослужбовців майкопської в/ч № 22179 перекинули на полігон Кадамовський в Ростовській області. Пізніше контрактники в масовому порядку стали залишати полігон. Багато подавали рапорти про звільнення, які в належному порядку командуванням частини не розглядалися. Контрактники скаржилися на погані побутові умови і боялися, що їх відправлять на війну в Україні.

Пізніше відносно групи військовослужбовців було порушено кримінальну справу за частиною  "самовільне залишення частини понад місяць". 

У ході слідства військовослужбовець Олександр Єненко неодноразово повідомляв "Новій газеті" про незаконні методи ведення слідства, наданні психологічного тиску, погрозах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування