Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Одеській митниці затримали чиновницю за хабар. Стало відомо ім'я

Середа, 14 жовтня 2015, 14:47

Керівник відділу тарифів Одеської митниці була затримана при отриманні великого хабара.

Про це 14 жовтня у Facebook повідомив глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі. 

"Я вже попереджав, що в результаті останньої постанови уряду створилась велика корупційна годівниця для тих митників, яким дали безмежне право самим визначати тарифи", - зазначив Саакашвілі.

Він додав, що вимагає якнайшвидшого призначення нового керівника Одеської митниці.

"І ми наведемо там лад в лічені дні", - заявив губернатор. 

Згодом журналісти "Слідство.Інфо" повідомили, що 13 жовтня, працівники СБУ та ГПУ затримали заступницю начальника Одеської митниці Ларису Ареф'єву.

"Жінку схопили на гарячому в її кабінеті, коли вона отримувала хабар у 50 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні "Слідство.Інфо" на сторінці в Facebook.

"За нашими даними, за дозвіл оформлювати товар на митниці без урахування постанови Кабінету міністрів №724, згідно з якою усі товари тепер мають розмитнювати не за фактичною, а за заздалегідь визначеною ДФС ціною, заступниця вимагала по тисячу доларів за контейнер", - зазначили журналісти.

 

Наприкінці вересня Одеська митниця потрапила під пильну увагу громадськості через конфлікт між головою Одеської ОДА та головою ДФС Романом Насіровим.

Зокрема, Саакашвілі звинуватив Насірова у блокуванні роботи митниці постановою №724, "згідно з якою усі товари почали розмитнювати не за фактичною, а за заздалегідь визначеною ДФС ціною", у зв'язку з чим оформлення на всіх митницях було паралізовано.

Українська правда, Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування