Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У України немає конкурентів на членство в Радбезі ООН

Четвер, 15 жовтня 2015, 10:52

Україна готується отримати 15 жовтня місце непостійного члена Ради безпеки ООН, оскільки не має жодного конкурента як представник держав Східної Європи.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який вирушив до Нью-Йорка, щоб підтримати вибір України до Ради безпеки ООН, заявив, що Україна має багато пропозицій щодо глобальних проблем, але її ставлення до дій Росії "безумовно, не буде примирливим".

"Уперше ми маємо абсолютно унікальну, неймовірну ситуацію, коли постійний член Ради безпеки ООН є агресором в Україні, веде гібридну війну проти України", – сказав Клімкін.

Він заявив, що Україна наполягатиме на обмеженні права вето в Раді безпеки, якемають не тільки Росія, але також і Велика Британія, Китай, Франція та США.

Франція виступила на підтримку цієї пропозиції, США та інші постійні члени Ради безпеки цього не зробили.

Росія ветувала дві резолюції ООН щодо України. В одній із них підтверджений статус Криму як частини України, в іншій ішлося про створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи літака рейсу MH17 у небі над Донбасом.

Під час голосування держави-члени ООН оберуть п’ять непостійних членів Ради безпеки на 2016 і 2017 роки. Кандидати мають отримати схвалення від двох третин зі 193 держав-членів ООН.

Нові непостійні члени Ради безпеки розпочнуть свою дворічну діяльність у цьому органі ООН 1 січня 2016 року, замінивши Чад, Чилі, Йорданію, Литву та Нігерію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування