Долю реєстрації харківського Опоблоку буде вирішувати ЦВК

Четвер, 15 жовтня 2015, 10:57

Центральна виборча комісія скасувала постанову Харківського облвиборчкому щодо відмови в реєстрації кандидатів у депутати обласної ради від Опозиційного блоку.

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на засіданні у середу, інформує прес-служба комісії.

ЦВК скасувала постанови Харківської обласної виборчої комісії від 13 жовтня 2015 року № 103 "Про вирішення питання щодо реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" в Харківській області, та представника цієї місцевої організації політичної партії у Харківській обласній виборчій комісії з правом дорадчого голосу" та № 105 "Про звернення ПП "Юнісофт" від 12.10.2015 № 427".

Заступника голови та секретаря цієї виборчої комісії зобов'язано до 13 години 15 жовтня 2015 року забезпечити доставку до ЦВК оригіналів поданих до цієї комісії Опоблоком документів щодо реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку цієї місцевої організації партії, на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

Комісія звернула увагу вказаної виборчої комісії на необхідність неухильного дотримання вимог виборчого законодавства та забезпечення реалізації виборчих прав суб’єктів виборчого процесу під час підготовки і проведення місцевих виборів.

Як відомо, у вівторок у Харкові втретє відмовилися реєструвати кандидатів "Опоблоку".

У проекті постанови було сказано, що "Опозиційний блок" не подав всі необхідні документи відповідно до законодавства, застава була внесений не регіональною організацією партії, а фізичною особою.

Крім того, були порушені терміни подачі документів для реєстрації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування