Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РБ ООН Україна говоритиме про покарання винних у трагедії МН17 - Клімкін

Четвер, 15 жовтня 2015, 20:50

Як непостійний член Радбезу ООН Україна порушуватиме питання притягнення до відповідальності винних у знищенні малайзійського "Боїнга" рейсу МН17.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми насправді отримали солідарність усього світу. Практично весь світ підтримує нас на посаді непостійного члена Радбезу ООН. Не просто більшість країн підтримали, а майже всі, тому що право на нашій стороні. Ми підтримуємо Хартію ООН і виконуємо її принципи", - сказав він після голосування в Генасамблеї ООН за обрання України непостійним членом ООН.

На запитання про те, якими будуть дії України як непостійного члена РБ ООН у контексті розслідування аварії літака "Боїнг" рейсу МН17, Клімкін відповів: "Звісно, ми боротиметься в Радбезі ООН за мир і безпеку у світі, але також порушуватимемо питання, які мають для України особливе значення. І трагедія літака років МН17 - одна з них. Винні мають постати перед судом і мають заплатити за це. Розслідування має бути неупередженим і справедливим, і ми сподіваємося, що ми зможемо реалізувати це через Радбез ООН".

Водночас глава МЗС України наголосив, що це не єдине питання, яке Україна порушуватиме в РБ ООН, - вона також співпрацюватиме з країнами ООН для збереження миру і безпеки у світі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування