ОБСЄ та СЦКК погодили роботу по контролю відводу озброєння на Донбасі

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 00:56

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Спільного центру контролю та координації за припиненням вогню погодили подальші спільні дії з контролю за відведенням озброєнь в Донецькій області.

Про це повідомив представник СЦКК, передають "РИА Новости".

"На координаційній нараді СЦКК з Донецьким офісом СММ ОБСЄ були підняті питання організації взаємодії та контролю порядку фіксації та звірки відведеного озброєння в місцях зберігання в рамках другого етапу мінських домовленостей", - заявив співрозмовник агентства.

У СЦКК також зазначили, що після виконання графіка відводу озброєнь буде додатково узгоджений "порядок технічного та сезонного обслуговування відведеної техніки, яка знаходиться в місцях зберігання".

"Це стосується озброєння, яке відведено як зі стогони "ЛНР" і "ДНР", так і з боку ВСУ", - підкреслив представник СЦКК.

Наприкінці вересня було підписано угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 міліметрів і танків від лінії зіткнення. Так звана "влада ЛНР" приступила до відведення озброєнь 3 жовтня. 5 жовтня в Луганській області почали відводити техніку українські військові. Бойовики "ДНР" заявили, що почнуть відведення 18 жовтня за умови дотримання "режиму тиші".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування