"Свободівці" прийшли на допит у справі Євромайдану

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 10:33

Члени ВО "Свобода" Олександр Сич, Ігор Янків та Олег Панькевич прийшли на допит слідчого управління Генпрокуратури свідчити у справі про розстріли на Єромайдані.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

 Фото УП

"Свободівці" висловили розчарування щодо прив'язування їхньої політсили до подій на Євромайдані.

"Це спроба тягнути інформацію за вуха, щоб ліквідувати контрреволюційне ядро", - заявив Сич.

Політики також заперечили, що останні події навколо "Свободи" можуть служити піаром для партії.

"Я нікому не бажаю такого піару і пережити те, що пережили я і моя сім'я', - сказав Панькевич.

Між тим Янків заявив, що збирається подати до суду на депутата Сергія Лещенка через розповсюджувану ним інформацію.

"Чому ті, хто прийшов на крові Майдану шукають винних не серед вбивць і замовників? Хочу запитати, чи до членів ПР так само прийшли з обшуками", - обурювався Панькевич.

Раніше в заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича було проведено обшуки у справі щодо подій на Майдані Незалежності у Києві 20 лютого 2014 року.

У Генпрокуратурі зазначали, що троє "свободівців" проходять у цій справі в якості свідків.

За інформацією депутата Лещенка, обшуки проводились на підставі сюжету ВВС.

"Установлено, що в районі 9:30 ранку 20 лютого 2014 року журналіст BBC Габріель Гейтхауз перебував біля входу в Жовтневий палац, серед протестувальників. У цей час він звернув увагу на відчинене вікно готелю "Україна" (номер 1132), з якого в якийсь момент було зроблено постріл", - зазначав Лещенко.

"Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він за кілька митей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже зачинене", - вказував він.

"У номері 1132 проживав депутат-"свободівець" Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю "Україна" були тодішні нардепи-"свободівці" Панькевич і Сич. Деталь, про яку мало хто знає: за словами джерел, колишній депутат Янків є майстром спорту й інструктором зі стрільби. З цієї причини в них трьох і було проведено обшук", - писав депутат.

У прес-службі партії "Свобода" заперечили інформацію про те, що Янків – майстер зі стрільби. Згодом і сам Янків спростував це, заявивши, що він - викладач шахів, а не інструктор зі стрільби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування